Logistiek

Aanleveropties

Wij bieden onze afnemers meerdere opties. Bijvoorbeeld het houden van een klantspecifieke buffervoorraad op onze productielocaties, waarbij de pallets op afroep geleverd worden. Het komt ook voor dat wij zelf op afstand de palletvoorraad bij afnemers monitoren. Wij zorgen er dan voor dat de pallets bij de klant automatisch aangevuld worden.

Specifiek voor de papier- en kartonindustrie hebben wij een uitgekiend proces van ‘just in time’ palletproductie en levering ontwikkeld. Pallets die ’s morgens besteld zijn, worden ’s middags geleverd. De pallets worden op de juiste maat en in aantallen vanaf één stuks machinaal geproduceerd, om vervolgens door eigen chauffeurs bij de klant gelost te worden. Dit laatste gebeurt in de gewenste verwerkingsvolgorde van de afnemer.

Absolute leveringsgarantie

Binnen onze logistieke verantwoordelijkheid valt ook een absolute leveringsgarantie (calamiteiten uitgesloten). Deze kunnen wij bieden omdat wij voor onze houtvoorraden niet direct afhankelijk zijn van externe zagerijen. Op beide productielocaties hebben wij grote hoeveelheden gedroogd lang hout op voorraad. Afhankelijk van klantvraag kunnen wij deze op onze geavanceerde schaaf-kort installaties direct verwerken tot halffabrikaat voor onze pallet productiemachines.

Verdeeld over Finsterwolde en Venlo hebben wij in totaal acht productielijnen in gebruik. Elke lijn staat in een eigen hal, dit is onze garantie voor productiecontinuïteit.

Digitaal en foutloos

De palletproductie bij PKF/POST is volledig geautomatiseerd en daardoor foutloos. Digitale orders van onze klanten worden automatisch gekoppeld aan de in eigen huis ontwikkelde productiesoftware. Met dit laatste zijn wij uniek in de branche.

Verschillende vervoersopties

Voor het behalen van maximale efficiency, maken wij gebruik van verschillende vrachtwagencombinaties. Wij werken bijvoorbeeld met 25 eigen trailer wisselsystemen, maar ook met LZV’s (lange zware vrachtwagens). Met deze LZV’s vervoeren wij per rit 50% meer pallets, tegen een brandstofbesparing van 30%. Al onze vrachtwagens zijn uitgerust met Euro-6 motoren, de schoonste emissienorm voor verbrandingsmotoren op dit moment.