Geschiedenis

De officiƫle eerste inschrijving van Emballagefabriek H. Post bij de kamer van koophandel, heeft als datum 12 februari 1964. Hoewel er hiervoor ook al activiteiten waren, zien wij 1964 als oprichtingsjaar. Hendrik Post hield zich in die tijd in Scheemda bezig met de productie, terwijl zijn vrouw Zwaantje Post de administratie deed. Vanaf 1972 kwam hun zoon, de huidige directeur Nantko Post, in het bedrijf.

De eerste pallets

In de beginjaren produceerde het bedrijf vooral kalverboxen en aardappelkisten, alles toen nog met de hand. De kalverboxen werden op locatie ook door de firma Post in elkaar gezet.

In 1973 verhuisde het bedrijf naar de huidige locatie in Finsterwolde (bovenste foto). Op de plek waar eerder de opslag van LEGO Nederland heeft gestaan, installeerde Post de eerste productiemachines voor pallets. De grote kartonfabrieken in de regio en aardappelzetmeelfabriek AVEBE werden klant voor de pallets. Met de aanschaf van onze eerste computer in 1988, kwam de automatisering van het productieproces in een stroomversnelling. Tot op de dag van vandaag maken wij met ons eigen softwaresysteem PALCOS (pallet control systeem) het verschil.

Meer locaties, sterke groei

In 1996 vond er een strategische overname plaats van drie collega emballage bedrijven in Venlo (onderste foto), Heinenoord en Eeklo in Belgiƫ. Na het afsplitsen van de productielocaties in Heinenoord en Eeklo, kreeg het bedrijf zijn huidige vorm onder de naam PKF/POST Pallets.

In de jaren die volgden steeg het productievolume tot de huidige zes miljoen pallets en een omzet boven de 50 miljoen euro.

PostEmballage
kantoorvenlo_550x368